Wij bieden uitgebreide financieringsmogelijkheden op onze auto’s.

Heeft u interesse in een auto en zoekt u daarvoor een passende financiering?
Wij bieden hiervoor private leasing en financial leasing.

Kom langs om de mogelijkheden te bespreken.

Autofinanciering

Financial Lease

Als het gaat om het leasen van een auto, heeft u verschillende mogelijkheden.
U kunt bijvoorbeeld een auto leasen voor uw onderneming, maar ook voor privé. Dit lijkt misschien hetzelfde, maar dat is niet het geval. Er zit een belangrijk verschil tussen. In dit artikel gaan we de dieper in op de verschillen tussen deze twee belangrijke leasevormen: Private Lease en Financial Lease. Want wat is het verschil Private Lease en Financial Lease?
Na het lezen van dit artikel weet u daar meer over.

Wat is private lease?

Om het verschil tussen Private Lease en Financial Lease te beschrijven, is het allereerst belangrijk om te weten wat Private Lease daadwerkelijk inhoudt.

Zoals de naam al doet vermoeden, is Private Lease een auto leasen voor particulier gebruik. Dit is een groot verschil met het zakelijk gebruiken van uw auto.

Met Private Lease betaalt u een vast bedrag per maand. Het voordeel is dat u geen onverwachte kosten heeft. Mocht de auto kapot gaan, heeft u snel een vervangende auto. U hoeft dus nooit zonder auto te zitten en voor particulier gebruik is dat erg prettig.

Wat is financial lease?

Bij Financial Lease betaalt u ook een vast bedrag per maand, maar er zijn wel een aantal belangrijke verschillen.

Een belangrijk punt is namelijk dat u bij Financial Lease ook economische eigenaar van de auto wordt. Dit wordt u direct na het aangaan van een Financial Lease contract. Dit houdt in dat u wel zelf de verzekeringen en dergelijke moet afsluiten.

Bij Financial Lease betaalt u een auto af in verschillende termijnen. Dit is ideaal voor ondernemers, zodat een ondernemer zijn liquide middelen kan behouden en meer geld overhoudt om te investeren in zijn eigen organisatie.

Verschil private lease en financial lease

Het grootste verschil Private Lease en Financial Lease is dat u bij een Financial Lease de officiële eigenaar van het voertuig wordt, nadat de leasetermijn is verstreken.

In die gevallen kan Financial Lease voordeliger zijn, want het is geen ‘weggegooid’ geld. U krijgt de auto in bezit en dat is – na het afbetalen – erg prettig.

Bij private lease levert u de auto na afloop van het contract weer en wordt u nooit de economische eigenaar.

Voordelen financial lease ten opzichte van private lease

Bij Financial Lease kunt u rekenen op nog veel meer voordelen ten opzichte van Private Lease. Een belangrijk punt zijn de fiscale voordelen.

U kunt bijvoorbeeld de BTW terugvorderen van het aankoopbedrag. Daarnaast kunt u verschillende kosten aftrekken zoals de rente, aflossing en afschrijving.

Wel is het raadzaam om deze fiscale voordelen altijd met uw boekhouder of accountant te bespreken.